Gedragsadvies

Indien je een gedragsprobleem ervaart bij jouw konijn(en) of een andere vraagt hebt over je konijn(en) da kan ik jou vanuit mijn wetenschappelijke opleiding en ruime ervaring helpen.

Ik bied dit aan in verschillende vormen:

Online adviesgesprek: € 67,50

Wat kun je verwachten? 

Voor onze online afspraak vul je een kort intake formulier in en maak je een filmpje van het probleemgedrag (indien dit voor jouw konijn geen stress oplevert en je vraag over een gedragsprobleem gaat) en de leefomgeving van het konijn.

Vervolgens plannen we een online afspraak in van 45 minuten. Bij probleemgedrag stel ik aan de hand van vervolgvragen een diagnose en krijg je advies hoe je het probleem kunt aanpakken. Bij een adviesgesprek bespreken we je vraag, de gewenste situatie en hoe je dit kunt bereiken. Denk bijvoorbeeld aan advies over een goed en veilig buitenverblijf van je konijnen.

Na het consult kun je De Nijnerij op de hoogte houden van de vorderingen die je maakt en wil je mogelijk nog (tussentijds)advies.

Bij een korte vraag, kan dit tussendoor maar vaak gaat het om het beoordelen van gedrag via filmpjes en verslagen en dit is erg tijdsintensief. Daarom plan ik in dat geval graag met jou een online ‘follow-up gesprek’ van 30 minuten waarbij ik mij voorbereid aan de hand van jouw info en wij samen de stand van zaken  en vervolgstappen doorspreken. Dit kost ‘follow-up gesprek’ kost  € 39,50

Bij begeleiding van online koppeling zijn twee tot drie online folluw-up adviesgesprekken nodig. Per 15 minuten extra tijd reken ik € 22,50.

 ‘Vraag maar raak in 15 minuten’: € 22,50

Wat kun je verwachten? 

Je hebt een of enkele vragen over verzorging, huisvesting of gedrag van je konijnen en wilt gebruik maken van mijn kennis.

Bijvoorbeeld: is mijn konijn gelukkig? Verloopt de koppeling goed? Wie is de baas van de konijnen? Je wilt advies over voeding, inrichting van de ren/hok, welk speelgoed konijnen leuk vinden, waarom je konijn een bepaald gedrag vertoont, hoe je stress kunt beperken en noem maar op als het maar past in 15 minuten.

Mocht blijken uit ons gesprek dat er meer aan de hand is waar we langer de tijd voor nodig hebben, kun je een vervolgafspraak plannen waarbij je 15 euro korting krijgt.

Consult aan huis: € 70,00

Wat kun je verwachten?

Voor onze afspraak vul je een kort intake formulier in. Ook voeg je een filmpje toe van de leefomgeving en indien mogelijk (en dit voor jouw konijn geen stress oplevert) van het probleemgedrag van het konijn.

Tijdens het huisbezoek voor circa 1-1,5 uur bespreken we de diagnose en krijg je advies hoe je het probleem kunt aanpakken.

Afhankelijk van het gedragsprobleem en de behandeling ontvang je na afloop een beknopt behandelplan of stappenplan.

 

Koppelbegeleiding bij jou thuis of online : € 90,00

Je konijnen maken ruzie en je wilt dat ze elkaar tolereren of je wilt een vriendje voor je huidige konijn en je wilt dat de Nijnerij de koppeling voor je regelt.

Wat kun je verwachten?

We starten met een intakeformulier waarin je de huidige situatie beschrijft. Ook voeg je een filmpje toe van de leefomgeving en andere voor mij relevant beeldmateriaal.

Indien je konijn alleen zit ga ik eerst met jou samen naar een opvang waar we op zoek gaan naar een nieuw maatje voor jouw konijn. Zie begeleiding speeddate beneden.

Tijdens het koppelconsult bij jou thuis koppel ik de konijnen voor jou en je volgt het zelf op aan de hand van mijn advies. Online coach ik je en hebben we vooraf een online adviesgesprek.

Per What’s app coach ik jou 5 dagen om de koppeling verder op te volgen en de introductie op hun eigen territorium soepel te laten verlopen.

Overige kosten waar je rekening mee moet houden: castratie/sterilisatie, vaccinaties, mogelijke adoptiekosten konijn(en) of een online adviesgesprek.

 

ALL-IN Koppelvakantie  € 38,50 per dag

Konijnen koppelen kost tijd en is niet altijd een eenvoudige opgave. Je wil ontzorgd worden en de gematchte konijnen komen naar jou toe als ze een koppel/groepje zijn. Ik koppel jouw konijnen op een professionele en welzijnsgerichte manier zodat jij geen tijd en energie in het koppelproces hoeft te steken.

Of je wilt dat jouw konijnen weer vriendjes worden nadat ze hebben gevochten. In dit geval is altijd eerst een online adviesgesprek nodig om de slagingskans dat ze weer vrienden worden in te schatten.

De Nijnerij zorgt dat de konijnen (weer) gekoppeld worden.

Wat zit in deze prijs?

 • Opvang van twee konijnen in een ruime konijnenkamer met speelgoed zoals, schuilhuisjes en tunnels waar ieder konijn genoeg ruimte heeft en ook naast het ander konijn verblijft.
 • Verschillende soorten hooi, bodembedekking, verse groentes, kruiden en fruit in de vorm van drie maaltijden per dag en gezonde tussendoortjes.
 • Elke dag mogen ze om de beurt rondrennen in een andere konijnenspeelkamer.
 • Dagelijkse verzorging en veel aandacht.
 • Elke dag wordt minimaal 1-2 uur tijd aan ze besteed dat ten goede komt aan het koppelproces.
 • Dagelijks schoonmaken van het verblijf.
 • Dagelijkse update met filmpjes en uitleg via WhatsApp.
 • Kadootje als de konijnen worden opgehaald

Overige kosten waar je rekening mee moet houden : castratie/sterilisatie, vaccinaties, mogelijke adoptiekosten konijn(en),

Gemiddeld is een verblijf van 5 dagen bij een nieuwe koppeling voldoende en bij een herkoppeling na gevechten gemiddeld 7-10 dagen.

Het tarief is gebaseerd op het koppelen van twee konijnen. Het koppelen van twee konijnen die reeds een koppel zijn aan een derde konijn kost € 45,00 per dag. Voor groepen van meer dan 3 konijnen, maak ik aparte afspraken met je.

    

Het All-In koppelvakantieverblijf 

Herplaatsen van jouw konijn € 80,00

Je zoekt een nieuwe huis voor je konijn(en). De Nijnerij kan je hierbij helpen en bemiddelt.

Wat kun je verwachten?

De Nijnerij zoekt een geschikt nieuw thuis voor jouw konijn(en) dat aan de volgende eisen voldoet:

 • Plaatsing bij minimaal een ander konijn.
 • Dagelijks voldoende beweegruimte en mentale uitdaging.
 • Een konijn vriendelijk onderkomen met veel aandacht voor de juiste voeding, benadering en omgang.
 • De Nijnerij zal een koppel nooit scheiden om ze apart te plaatsen tenzij in overleg na gevechten.
 • Voorwaarden:
 • Jouw konijn(en) is afgelopen 12 maanden gevaccineerd tegen Myxomatose,  RHD 1 + RDH 2, gecastreerd/ gesteriliseerd of je bent bereid dit te laten doen. Je kunt dit aantonen middels een gezondheidspaspoort of verklaring van de betreffende dierenarts.
 • Je bent bereid een gezondheidsverklaring van jouw konijn te halen en te betalen bij een konijnkundige dierenarts. De kosten van recente vaccinaties en/of gezondheidsverklaring kunnen in overleg worden overgenomen door de nieuwe eigenaar. Je ontvangt een adoptievergoeding van  € 65 euro van de nieuwe eigenaar per konijn.

We starten voor de herplaatsing met een online adviesgesprek. Dit gesprek heeft als doel meer informatie te krijgen over het karakter de het konijn(en), hoe koppelingen verliepen, de slagingskans van een goede match in te schatten en te bespreken op welke manier ik de herplaatsing aanpak.

 

Begeleiding speeddate bij een opvang € 80,00

Je wilt dat De Nijnerij de juiste match vindt voor jouw konijn, de opvang benadert en de speeddates begeleid bij een opvang. Aansluitend gaan de konijnen door naar de All-in koppelvakantie of vindt er een opvolgend Koppelconsult aan huis plaats. Je krijgt handvaten over de opvolging die je daarna zelf doet. Dit tarief is inclusief reiskosten van en naar de regionale opvang. We houden gedurende 7 dagen contact via Whats’app om te zorgen dat de koppeling goed verloopt.

Alle bedragen zijn vrijgesteld van BTW.  Buiten Maastricht gelden reiskosten van € 0,49/km en bij afstanden verder dan een half uur reizen wordt 50% van de reistijd à € 35,00/uur in rekening gebracht.

Boek Mij