Gedragsconsults

Indien je een gedragsprobleem ervaart bij jouw konijn(en) of een andere vraagt hebt over je konijn(en) da kan ik jou vanuit mijn wetenschappelijke opleiding en ruime ervaring helpen.

Ik bied dit aan in verschillende vormen:

 ‘Vraag maar raak in 10 minuten’: € 17,50

Wat kun je verwachten? 

Je hebt een of enkele vragen over verzorging, huisvesting of gedrag van je konijnen en wilt gebruik maken van mijn kennis.

Bijvoorbeeld: is mijn konijn gelukkig? Verloopt de koppeling goed? Wie is de baas van de konijnen? Je wilt advies over voeding, inrichting van de ren/hok, welk speelgoed konijnen leuk vinden, waarom je konijn een bepaald gedrag vertoont, hoe je stress kunt beperken en noem maar op als het maar past in 10 minuten.

Mocht blijken uit ons gesprek dat er meer aan de hand is waar we langer de tijd voor nodig hebben, kun je een vervolgafspraak plannen waarbij je 15 euro korting krijgt.

Online consult of adviesgesprek: € 45,00

Wat kun je verwachten? 

Voor onze online afspraak vul je een kort intake formulier in en maak je een filmpje van het probleemgedrag (indien dit voor jouw konijn geen stress oplevert en je vraag over een gedragsprobleem gaat) en de leefomgeving van het konijn.

Vervolgens plannen we een online afspraak in van 30 minuten. Bij probleemgedrag stel ik aan de hand van vervolgvragen eendiagnose en krijg je advies hoe je het probleem kunt aanpakken. Bij een adviesgesprek bespreken we je vraag, de gewenste situatie en hoe je dit kunt bereiken. Denk bijvoorbeeld aan advies over een goed en veilig buitenverblijf van je konijnen.

Je stuurt binnen twee weken een update hoe het gaat zodat ik je kan coachen waar nodig.

Bij begeleiding bij een online koppeling  zijn twee tot drie online (folluw-up) consults nodig. Per 15 minuten extra tijd reken ik € 22,50.

Folluw-up consult: € 37,50

Wat kun je verwachten? 

Na het consult kun je De Nijnerij op de hoogte houden van de vorderingen die je maakt en wil je mogelijk nog (tussentijds)advies.

Bij een korte vraag, kan dit tussendoor maar vaak gaat het om het beoordelen van gedrag via filmpjes en verslagen en dit is erg tijdsintensief. Daarom plan ik in dat geval graag met jou een online ‘follow-up”consult van 30 minuten waarbij ik mij voorbereid aan de hand van jouw info en wij samen de stand van zaken  en vervolgstappen doorspreken.

 

Consult aan huis: € 67,50

Wat kun je verwachten?

Voor onze afspraak vul je een kort intake formulier in. Ook voeg je een filmpje toe van de leefomgeving en indien mogelijk (en dit voor jouw konijn geen stress oplevert) van het probleemgedrag van het konijn.

Tijdens het huisbezoek voor circa 1 uur bespreken we de diagnose en krijg je advies hoe je het probleem kunt aanpakken.

Afhankelijk van het gedragsprobleem en de behandeling ontvang je na afloop een beknopt behandelplan of stappenplan.

 

Koppelconsult  bij jou thuis: € 85,00

Je konijnen maken ruzie en je wilt dat ze elkaar tolereren of je wilt een vriendje voor je huidige konijn en je wilt dat de Nijnerij de koppeling voor je regelt.

Wat kun je verwachten?

We starten met een intakeformulier waarin je de huidige situatie beschrijft. Ook voeg je een filmpje toe van de leefomgeving en andere voor mij relevant beeldmateriaal.

Indien je konijn alleen zit ga ik eerst met jou samen naar een opvang waar we op zoek gaan naar een nieuw maatje voor jouw konijn. Zie begeleiding speeddate beneden.

Tijdens het consult bij jou thuis koppel ik de konijnen voor jou en je volgt het zelf op aan de hand van mijn advies.

Je ontvangt een na afloop stappenplan over de opvolging in het koppelproces.

Overige kosten waar je rekening mee moet houden: castratie/sterilisatie, vaccinaties, mogelijke adoptiekosten konijn(en).

 

ALL-IN Koppelvakantie  € 35,00 per dag

Konijnen koppelen kost tijd en is niet altijd een eenvoudige opgave. Je wilt ontzorgd worden en de gematchte konijnen komen naar jou toe als ze een koppel/groepje zijn. De Nijnerij regelt het voor jou en zo hoef je zelf geen tijd en energie in het koppelproces te steken.

Of je wilt dat jouw konijnen weer vriendjes worden nadat ze hebben gevochten.

De Nijnerij zorgt dat de konijnen (weer) gekoppeld worden binnen een termijn van twee weken.

Wat zit in deze prijs?

 • Opvang van twee konijnen in een ruime konijnenkamer met speelgoed zoals, schuilhuisjes en tunnels waar ieder konijn genoeg ruimte heeft en ook naast het ander konijn verblijft.
 • Verschillende soorten hooi, bodembedekking, verse groentes, kruiden en fruit in de vorm van drie maaltijden per dag en gezonde tussendoortjes.
 • Elke dag mogen ze om de beurt rondrennen in een andere konijnenspeelkamer.
 • Dagelijkse verzorging en veel aandacht.
 • Elke dag wordt minimaal 1-2 uur tijd aan ze besteedt dat ten goede komt aan het koppelproces.
 • Dagelijks schoonmaken van het verblijf.
 • Dagelijkse update met filmpjes via WhatsApp.
 • Kadootje als de konijnen worden opgehaald

Overige kosten waar je rekening mee moet houden : castratie/sterilisatie, vaccinaties, mogelijke adoptiekosten konijn(en),

Gemiddeld is een verblijf van 4-6 dagen bij een nieuwe koppeling voldoende en bij een herkoppeling na gevechten  gemiddeld 7-12 dagen.

Het tarief is gebaseerd op het koppelen van twee konijnen. Het koppelen van twee konijnen die reeds een koppel zijn aan een derde konijnen kost € 42,00 per dag. Voor groepen van meer dan 3 konijnen, maak ik aparte afspraken met je.

    

Het All-In koppelvakantieverblijf 

 

Herplaatsen van jouw konijn € 75,00

Je zoekt een nieuwe huis voor je konijn(en). De Nijnerij kan je hierbij helpen en bemiddelt.

Wat kun je verwachten?

De Nijnerij zoekt een geschikt nieuw thuis voor jouw konijn dat aan de volgende eisen voldoet:

 • Plaatsing bij minimaal een ander konijn.
 • Dagelijks voldoende beweegruimte en mentale uitdaging.
 • Een konijn vriendelijk onderkomen met veel aandacht voor de juiste voeding, benadering en omgang.
 • Jouw konijn is het afgelopen jaar gevaccineerd tegen Myxomatose,  RHD 1 + RDH 2, gecastreerd/ gesteriliseerd of je bent bereid dit te laten doen.
 • Je bent bereid een gezondheidsverklaring van jouw konijn te halen en te betalen bij een dierenarts. De kosten van recente vaccinaties en/of gezondheidsverklaring kunnen in overleg worden overgenomen door de nieuwe eigenaar.

 

Begeleiding speeddate bij een opvang € 79,00

Je wilt dat De Nijnerij de juiste match vindt voor jouw konijn, de opvang benadert en de speeddates begeleid bij een opvang. Aansluitend gaan de konijnen door naar de All-in koppelvakantie of vindt er een opvolgend Koppelconsult aan huis plaats. Je krijgt handvaten over de opvolging die je daarna zelf doet. Dit tarief is inclusief reiskosten van en naar de regionale opvang.

 

Alle bedragen zijn vrijgesteld van BTW.  Buiten Maastricht gelden reiskosten van € 0,39/km en bij afstanden verder dan een half uur reizen wordt 50% van de reistijd in rekening gebracht.

Boek Mij