Josine Warnier

Nijnoloog

De studie Postgraduaat Toegepast Diergedrag aan Odisee, onderdeel van de Associatie KU Leuven, was de basis om als gedragstherapeut voor honden en konijnen onderdeel te zijn van gedragskliniek DAVALON.

Als Nijnoloog heb ik inmiddels een brede portfolio aan behandeling van diverse gedragsproblemen bij konijnen opgebouwd. Ik schrijf regelmatig blogs, voor onder andere Beestig.be, Anymal, Voilà Magazine en Vrouw & Dier, om mijn kennis te delen.

 

Gedragstherapeut & docent

Daarnaast ben ik sinds 2015 verbonden als docent aan de internationale opleiding Postgraduate Course In Clinical Animal Behaviour aan Odisee en geef ik regelmatig workshops aan aankomende professionals van het MBO Yuverta college.

Hoewel ik brede kennis en ervaring heb in de behandeling van gedragsproblemen bij diverse huisdieren, heb ik gekozen mij binnen de Nijnerij te richten op het meest onbegrepen huisdier: het konijn.

 

Alleen maar gelukkige konijnen

Gebrek aan kennis en onbegrip over de basisbehoeften van konijnen zijn de oorzaak van veel welzijnsproblemen. Door middel van het informeren van eigenaren en professionals over konijnen ethologie (gedragsbiologie) streef ik naar alleen maar gelukkige konijnen.